Nauticat-tur

I månedsskiftet mars-april til Nauticat-verftet i Finland?

Vi gjentok forrige årets populære tur i 2016. Ta kontakt ang. deltakelse og ev. ønsker om program neste gang. Helst i januar!

Nauticat-tur 9.-12. april 2015 til verftet i Finland (slik turen ble i 2015)

Kjære Nauticat-eier og -entusiast. En mulighet til å bli bedre kjent med byggingen av våre båter har lenge vært på ønskelisten til mange av oss. Muligheten for dette er nå - uken etter påske. Noter tidspunktet i kalenderen og gi en tilbakemelding med én gang. Vi har reservert noen lugarer på båtene, plass for biler og noen hotellrom. Antallet blir justert fortløpende når vi får vite deres ønsker.

torsdag 9.4 kjører vi med egne biler gjennom Sverige til Stockholm. De som ikke ønsker å ta egen bil kan sitte på med noen annen. Effektiv kjøretid fra Oslo til Stockholm er ca. 6-7 timer. Husk tidlig fremmøte og tid for pauser. På E18 ved Säffle er det et koselig Esters Café med hjemmebakte kaker. Hyggelig gammel veikro hvor det også er en interiørbutikk på loftet. Godt sted for en kaffepause.

Avgang med Viking Amorella kl 20:00 fra Statsgården. Fremmøte én time før avgang. http://www.vikingline.se/hitta-resa/fartygen/ms-amorella/

Vi spiser en felles middag enten i Tapas bar, Ella-restaurant eller Viking buffét. Muligens er det felles program, vi prøver å få til et foredrag eller kanskje en teknisk time om bord. Hyggelig båtprat vil det bli uansett.

I Åbo er vi allerede kl 7:35 lokal tid på fredag. Vi kjører til en ABC-servicestasjon og spiser frokost der. Ca kl 9:30 kjører vi til Nauticat Yachts Oy i Riihikoski, ca 30 min. fra Åbo.

Patrik Gustafsson, vice president hos Nauticat Yachts, tar oss i mot.

Spasertur i produksjonshallene, i systuen og i utstillingshallen gir oss massevis av informasjon om måten vår egen Nauticat er blitt produsert på. http://www.nauticat.com/home

Vi får noe å bite i på verftet og stiller mange gode spørsmål til Patrik.

Turen tilbake til Åbo tar vi når verftet er blitt observert, kanskje ca kl 14.

Vi booker oss på Skipshotell Borea: http://www.msborea.fi/svenska/www/ eller på Hotell Hamburger Børs: https://www.sokoshotels.fi/en/turku/sokos-hotel-hamburger-bors/

I Åbo er det gangavstand til alle butikker og severdigheter. På fredag besøker vi:

- Ocean Spirit, maritimt innredning og klær: http://www.oceanspirit.fi/epages/Kaupat.sf/sv_SE/?ViewObjectPath=%2FShops%2FOcean

- Meredin, båtutstyr som bøyekrok, båtlamper, sikkerhetsutstyr, elektronikk, osv: http://www.meredin.fi//

Vi spiser felles middag på hotellet på fredag kveld.

lørdag besøker vi: - Turun Linna/Åbo Slott: http://www.turunlinna.fi/en/construction.html

Forum Marinum, aktiv sjøfartshistorisk museum. Her spiser vi også lunsj. http://www.forummarinum.fi/sv/

Hvis det interesserer, er disse også fine steder i å besøke:

- - Aboa Vetus og Ars Nova, historisk og nåtidens privat kunstmuseet midt i byen: http://www.aboavetusarsnova.fi/sv

- - - Håndverkersmuseet på Klosterbacka: http://www.turunmuseokeskus.fi/public/default.aspx?contentid=68002

- I september 2014 ble det gjort et myntfunn fra Vikingtiden ved Auraelven nære Åbo. Her er det link til nyheten: http://www.turunmuseokeskus.fi/public/default.aspx?contentid=538509&nodeid=4535

Hvis det er mye tid igjen før fergeavgang, kan man handle midt i Åbo hos Stockmann varehuset eller i Hansa-kvartalet ved torget. Det er også Marimekko-butikk og Iittala Outlet i Åbo.

Avgang med Viking Grace kl 20:55 fra Åbo til Stockholm. Viking Grace er Viking Lines nyeste ferge med retro interiør. Verdt å oppleve. I Spa-avdelingen kan man ta deilig varm sauna og etterpå kjøle seg ned i snøgrotten hvor temperaturen ligger jevnt på minussiden. Her er det link til fergen: Viking Grace

Vi spiser sammen på Buffet Aurora eller Café Sweet and Salty. Hvis ønskelig kan vi forsøke å få til et foredrag etterpå.

søndag kl 6:30 i Stockholm starter vi turen tilbake hjemover. I Arboga Rasta-restaurant, ca 1,5 timers kjøring fra Stockholm, serveres det mettende og god frokost. Verdt å spise frokost her.

Det er mulighet for en lengre helgetur i Finland. Man kan for eksempel kjøre eller ta buss til Helsinki (ca 2,5 timer). Til de som ønsker å være lenger i Finland, kan vi gi tips om mange fine steder å besøke.

Vi håper at det er mange Nauticat-eiere og -entusiaster som blir med på denne turen. Hjertelig velkommen til verftet med oss. Ta gjerne kontakt med oss via info@nauticat.no eller per telefon angående detaljer og påmelding til turen.

Sulander Yachting AS