Nauticat 331 - Den romsligste 33-foteren på markedet

Verftets første Nauticat-modell er også i Norge den mest populære av våre båter. Nyere Nauticat 37 fra 2002 og Nauticat 385 fra 2005 oppnår nesten de samme salgstallene, men bare nesten. 33-foteren holder stadig sin posisjon med nye entusiastiske venner og eiere.

Den kjente motorseileren fra 1967 - Nauticat 33 - ble modernisert i 1997 og fikk da betegnelsen Nauticat 331. Båten fikk både et nytt skrog og et nytt dekk. Nauticat 331 er litt lengre, bredere og romsligere enn forgjengeren. Båten har også fått finnekjøl og effektiv rorprofil slik at den nå seiler som en seilbåt skal. Estimert lystall ligger på ca. 1.11. På kryss kan båten seiles 45 grader mot sann vindretning. Den runde skrogformen gjør at hastigheten på skarpeste kryss er noe lavere enn på slør og lens der Nauticat 331 seiler like raskt som en vanlig seilbåt.

Motorseilere med inngang fra siden er i CE-klasse B. Dette kun på grunn av at vi ikke kan hindre folk fra å seile med åpen dør i grov sjø. Da kan man risikere å få inn noe mer vann enn det som er tillatt i regelverket. De som kjenner Nauticat, f.eks. forsikringsselskapene vet at Nauticat 331 er sikrere enn de fleste A-klassifiserte båtene og at med alle Nauticater kan du trygt seile på alle hav.

Alle Nauticatter er laget i håndlaminert glassfiber og med sterk polyester og tykk gelcoat i båtens farge. Mellom hvert lag får skroget tid til å tørke for å sikre styrken i glassfiber og for å minimere faren for plastpest og plastlukt.

Nauticat bruker ikke sandwitch-konstruksjon, verken på dekk eller i skroget. På innsiden av glassfiber finnes et luftlag som leder fuktighet og kondens ned til kjølbrønnen og når båten er helt tørr er det ikke vanskelig å holde den varm og behagelig med vanlig varmeanlegg året rundt. Vannboren sentralvarme og varmekabler på badet er også populære opsjoner for helårsbruk.

Innvendig er Nauticat 331 en meget romslig og behagelig turseiler. Det store styrehuset og høye fribord gjør at bokomfort om bord er i en klasse for seg blant seilere i denne størrelsen. Salong med utsikt, to lugarer og dinette vis à vis byssa er standard innredning. Mens andre ønsker å prioritere et stort bad høyere enn to salonger. Denne utgaven leveres ofte med en stor U-formet salong med sitteplass for seks personer i styrehuset.

Hele innredningen er i silkematt, lakkert teak fra dørk til solide lister og sikre håndtak på tradisjonell Nauticat måte.

Ved valg av forskjellige, spennende løsninger for innredningen, stoffer og farger setter eierne sitt personlige preg på sin nye båt. Det finnes ikke to Nauticatter som er helt like.

Klikk her for inredningsalternativer og tekniske detaljer