Nauticat 38 - bobåt med gode seilegenskaper

Nauticat 38 kan innredes med to dobbelkøyer, to salonger og to bad. Salongen i styrehuset tilbyr panoramautsikt ved siden av den innvendige styreposisjon. Den nedre salongen kan brukes som kontor, lekerom, musikkrom, frokostsalong, bibliotek... Innredning tilpasses etter behov.

Bildet under viser en norsk Nauticat 38 i Åbo ved verftets brygge med Åbo slott som en verdig bakgrunn. Derfra gikk turen direkte til Åland og Stockholm og videre til Norge.

Denne båten er utstyrt med tanke på en lang og behagelig seilsesong i all slags vær. Den finske sommeren viste sin beste side ved starten av turen med bortimot 30 varmegrader, mens temperaturen i vannet fortsatt dempet badelysten. Varm dusj ute på dekk var populært etter en dukkert.

Også denne båten, slik de fleste motorseilere, er innredet med to salonger og to romslige lugarer med hvert sitt bad. Byssa er utstyrt med alt det nødvendige pluss noe til. Som vanlig er denne havkatten tilpasset etter eiernes ønsker.

Innredningen i en tysk Nauticat 38 preges av varmrød alcantara-stoff i salongene. Bordet oppe i styrehuset kan skyves for å gjøre bruken av inngangen på bb-side lettere. Bordet i dinetten skjuler en vaskemaskin. Den innvendige styreposisjonen er på styrbord side og har både ratt, gir, kartplotter og kontrollpanel for autopilot.

Av tilleggsutstyr ellers kan nevnes ankervinsj, rullemast, oppvaskmaskin, kjøleboks, kjøleskap, fryser, kartplotter, autopilot, radar, elektriske vinsjer, ...

Båten har en stor salong i styrehuset og en mindre L-formet salong nede vis á vis byssa. Akterlugaren i Nauticat 38 har stor takhøyde og i denne båten en midtstilt dobbelkøye.

På bildet nede ser du en løsning på akterdekket med en romslig sittegruppe med en styrmannsstol der ryggstøtten kan vippes over når det er flere rundt bordet. Under seiling vippes ryggstøtten bakover og styrmannen får et romslig sete med bra sikt over styrhuset og baugen. Resten av mannskapet sitter fortsatt behagelig med bra sikt forover og solid rekkverk som ryggstøtte.

Klikk her for innredningsalternativer og tekniske detaljer