Nauticat 385 - rask, trygg og behagelig havseiler

Nauticat 385 hadde verdenspremiere på Båter i sjøen i Sandvika for noen år siden. Denne nye havseileren ble med én gang et av de mest populære modellene både i Norge og internasjonalt.

Båten er 12 m lang med baugspyd, har lav akterdekk og er basert på skroget til Nauticat 37 som ble introdusert tre år tidligere. Nauticat 385 er en moderne utgave av Nauticat 39 med de gode seilegenskapene til 37 footeren. Sammenlignet med Nauticat 39, har nc385 lengre vannlinje og større bredde. Den er også raskere enn nc39. Cockpiten i nc385 er bredere og romsligere enn i nc39 bl.a. på grunn av vesentlig bredere akterspeil. Også denne modellen har forholdsvis dyp skrog som gir den myk og behagelig gange og meget bra rettningsstabilitet. Tross sitt bra fartspotensiale kan Nauticat 385 tilby avslappende og trygge seilturer for hele familien.

Nauticat 385 kan leveres med to eller tre lugarer, én eller to salonger og ett eller to bad. Køya i akterlugaren er normalt på langs, men verftet har bygget to båter med køya på tvers. På denne måten blir lugaren romsligere, mens lagringsrommet i cockpit blir grunnere. Den tredje lugaren har en stikkøye under salongen vis à vis byssa. I en nc385 med to lugarer kan plassen midtskips by på et romslig bad med separat dusjrom, en liten, koselig frokostsalong eller eventuelt en TV- eller peisestue.

Innredningsløsningene i Nauticat 37 kan også bygges inne i Nauticat 385 og omvendt. Kun akterlugaren og cockpit er forskjellige, ellers er båtene like. Seilegenskapene er også så godt som identiske.

Bildene nederst viser styrehuset med ratt og styrmannsstol, akterlugar med dobbelkøye, lang byssa og en liten ekstra frokostsalong vis à vis byssa. I tillegg finnes det en tegning av innredning med tre lugarer og seilbilder av en hvit og en mørkeblå Nauticat 385.

Klikk her for innredningsalternativer og tekniske detaljer