Nauticat 42 - den idéelle langturbåt

Nauticat 42 er en idéel langturbåt i solid enkellaminat glassfiber med dyp og behagelig skrogform, blykjøl og ror med skegg.

Båten er stor nok til tryggt å seile på alle hav og liten nok for å kunne seiles alene eller med et mannskap på to.

Innredningen baseres vanligvis på ett av to alternativer; det første med én salong oppe i styrehuset og én nede ved byssa. Det andre med kun én salong og opp til fire lugarer med totalt 9 sengeplasser.

Styreposisjonen ute er plassert under sprayhooden og det er tørrt og behagelig å sitte der oppe med bra sikt. Velger du å styre inne, kan du se seilene gjennom en takluke rett over styreposisjonen. Begge styreposisjonene har både ratt og motorstyring som standard. Cockpit har direkte tilgang til badetrappen bak og tilbyr romslig spiseplass for 7-8 personer rundt et sammenleggbart spisebord.

Vår utstillingsbåt, en marineblå Nauticat 42 er nå til salgs. Båten har tre lugarer, stor salong i styrehuset og to bad, ett med separat dusjrom. Gjestelugaren er plassert midtskips med en dobbel stikkøye under salongen. Lugaren foran har en dobbelkøye pluss køyeseng på bb-side. Den luksuriøse rederlugaren akter har en dobbelkøye og eget bad med separat dusjrom. Totalt er det 7 sengeplasser utenom salongen i styrehuset.

Riggingen er sloop med rullegenua, rullemast og en gennaker på 130m2. Det er teakdekk, dieselvarmer med luftuttak i alle lugarer, bad og dusjrom, salong og byssa. Komfyren har to pluss og stekeovn. Det finnes oppvaskmaskin, fryser, radio med CD-spiller, høytalere ute og inne samt en flatskjerm. Navigasjonsutstyret omfatter blant annet GPS, radar, autopilot og kartplotter både inne og ute. Også den innvendige styreposisjonen har ratt. Motoren er en 140 hk Yanmar med aksling og MaxProp foldepropell. Dieselaggregatet er på 3 KW. I tillegg kan nevnes VHF, baugpropell og elektrisk ankervinsj både på fordekk og akter.

Klikk her for innredningsalternativer og tekniske detaljer