Om Nauticat - moderne klassiker av topp kvalitet

Verftets historie begynner på slutten av 1950-tallet. Da bygget vi våre første små glassfiberbåter. I 1966 spurte noen lokale seilere oss om vi kunne bygge en bekvem 10 meter lang motorseiler med et ordentlig styrhus. Den generelle skrogformen var ikke noe radikalt nytt. Skroget ble formet etter tradisjonell solid nordisk design, som stadig pløyer Østersjøens krappe bølger og tilbyr et samlingssted for feiring av lyse sommernetter. Nauticat 33 ble født.

Ettersom Nauticat 33 ble stadig mer populær, vokste båtbyggeriet til et verft og produksjonen ble utvidet til også å dekke etterspørselen etter større båter. Men veksten har alltid vært kontrollert og tradisjonelt håndverk borger for Nauticats kvalitet. Også designen av nye modeller tar vare på de opprinnelige idéene: varmt styrhus, solid og effektivt skrog samt varmt og koselig treinteriør. Våre båter uttrykker finske verdier: rett på sak, ærlig og kompromissløs.

Verftet produserer i dag ti forskjellige Nauticat-modeller. De tradisjonelle motorseilerne heter Nauticat 331, Nauticat 38 og Nauticat 441. Kjennetegnene for disse modellene er komfort, romslighet og pålitelighet, både med motor og under seil.

Nauticat 321, 351, 37, 385, 42, 515 og 525 er havseilere med styrhus. Disse modellene ble designet med tanke på yteevne under seil, kombinert med tradisjonelle Nauticat-verdier som komfort og sikkerhet.

Uansett størrelse, har Nauticat-båtene mange felles kvaliteter: Alle tilbyr den nødvendige sikt og utstyr for å kunne styre båten ute på dekk eller inne i styrhuset. Den kombinerte dekksalong og styrhus beskytter mannskapet mot naturelementene, det være seg sterk sol, kald vind eller piskende regn. Inne i båten kan du nyte varmen og komforten uten å miste oversikten over holmer og skjær.

Blandt Nauticat-modellene er det lett å finne en båt som passer din smak, seilemåte og budsjett. Vi fortsetter å bygge båter for hånd, hver enkelt båt etter kundens behov og ønsker. Vi på Nauticat Yachts vet hva seiling under tøffe forhold krever og derfor aksepterer vi ikke kompromisser i båtbygging. Det finnes ingen snarveier til kvalitet og vi vil opprettholde vårt renommé som bygger av elegante og sikre båter av beste klasse.

Nauticat - Pilot House Sailing Yachts

Drømmer du om lyse sommerkvelder og om nærkontakt med den flotte sjøen og naturen som du har rundt deg? I en Nauticat sitter du i salongen med 270 til 360 graders panoramautsikt. Hvis du ønsker å trekke deg tilbake fra dette kan de fleste av våre båter friste med en ekstra salong nede, uten innsyn og gjenboere.

Det primære vil imidlertid ofte være å kunne ferdes på sjøen uten å stå ute i dårlig vær. I en Nauticat har du alltid to styreposisjoner, én inne og én ute med kontroll av motor og styring begge steder. Takvindu over styreposisjonen inne sikrer oversikt over seil.

Nauticat er en fullblods havseiler. Konstruksjonen, utstyret og materialvalg er gjort med tanke på trygg og behagelig ferdsel på alle hav, både i nærheten av kysten og på langtur. Hele båten er laget i solid enkellaminat glassfiber. Verken skrog eller dekk har sandwitch-konstruksjon. Dette medfører at båten blir noe tyngre, men mye sterkere. Når vi bygger teakdekk, bruker vi heltre som er både limt og skrudd fast. Glassfiber på dekk er så tykk at skruene ikke går igjennom, derfor kan det verken bli lekkasje eller frostskader med påfølgende delaminering. Vannet trenger seg ikke inn i solid glassfiber verken på dekk eller ved skroggjennomføringer. Nauticat har skrogkonstruksjon for helårsbruk. Isolasjonen baseres på et luftrom mellom innredning og skrog. Dette luftrommet fjerner fuktigheten som alltid dannes på innsiden av glassfiber om vinteren. Når båten er tørr er det ikke vanskelig å holde varmen, enten med varm luft eller med vannboren sentralvarme. I tillegg kan vi utnytte varmen fra motoren. Båtene leveres ofte med doble vinduer. Dette hindrer dugg og er meget behagelig når båten brukes under vinterlige forhold eller på sydlige breddegrader.

Skrog, dekk og akterspeil blir laminert sammen før innredningen bygges. Når hele skroget er ferdigmontert, begynner snekkere å bygge innredningen, individuelt i hver båt. Dette gir oss fleksibilitet for å kunne tilpasse båten etter eierens ønsker. Våre snekkere stiller kun to krav: forslaget må være praktisk og det må være mulig å få til et pent resultat.

Undervannskroget er designet for å tåle tøffe forhold. Skrogdesignen er tilstrekkelig dyp og v-formet slik at båten skjærer sjøen uten å slå bunnen mot bølgene. Det vil være mulig å slappe av i forpiggen også under mindre kunstig vindretning og bølgehøyde. Du får ikke følelsen av at båten ristes i filler når den mykt skjærer gjennom bølgene.

Roret på nauticat har skegg og tåler en støyt. Et ekstra kraftig slag vil kun ta den delen av roret som er under skegget. Blykjølen er festet med 14 stykker tykke bolter som er støpt fast i kjølen. Disse går gjennom 40 mm glassfiber og en 10 mm stålplate i bunnen av en dyp kjølbrønn. Kjølfestet er skrått under skroget og forkanten av hele konstruksjonen er også skrå slik at båten vil heller skli oppover mot et eventuelt skjær enn å kollidere brått mot det. Disse er noen av løsningene som medfører at båten tåler en grunnstøting i 6 knop uten å bli skadet.

Rigg er dimensjonert for å tåle lange turer og variert vær. Alle vantefestene mot skroget er leddet slik at vantene tåler langvarig bevegelse i alle retninger. Dette forlenger levetiden til vaierne. Også de tre sidevantene på begge sider har hver sin separate, lange, syrefaste rostjern som er laminert fast, dypt inne i skroget. Disse kan holde masten stående selv om stagene akter eller i baugen skulle bli skadet. Hvis båten skulle kullseile vil den rette seg opp med riggen i behold.

Hvis mannskapet på en regattabåt gjør en feil og ingenting ryker er båten for tung. Dette gjelder ikke Nauticat. Sikkerheten kommer først - vekten etterpå i vår prioritering.

Nauticat - komfort og kvalitet når det virkelig gjelder

Nauticat 321 - kompakt og solid havseiler for 4 til 6 personer. Som alle Nauticatter er også 321 bygget med tanke på sikker og behagelig ferdsel på alle hav. Hver båt er bygget individuelt og tilpasset etter kundens ønsker. Den kan bygges med tre alternative blykjøl og to rigg. Her i Norge er dyp kjøl det mest vanlige valget. Da vil det ofte være aktuelt med en noe lenger mast og tilsvarende større og mer effektive seil. Denne utgaven kalles Nauticat 321 Sport.

Nauticat 331 - motorseiler med imponerende romfølelse. Vår minste motorseiler lages i to basisutgaver. Den ene er innredet med stor salong i styrehuset med sitteplass til 7 personer rundt bordet, stort bad med separat dusjrom og romslig byssa. Den andre utgaven har to salonger, én i styrehuset og én nede vis à vis byssa. Etter valget av basisutgave har vi fortsatt et stort utvalg alternativer når det gjelder for eksempel antall køyer og bad, plassering av styreposisjon inne, utforming av salongene og lugarene. Nauticat har bygget 1300 båter av denne Grand Old Lady siden 1966. Alle er forskjellige. Vi er sikre på at vi har en løsning som passer til dine behov og ønsker.

Nauticat 351 - havseiler med stor rederlugar akter. Det er nesten ikke grenser for hvor mye komfort snekkerteamet kan få plass til i disse 35 fot. Stor akterlugar med dobbelkøye på midten eller langs skrogsiden, bad med separat dusj og salong i styrehuset.

Nauticat 37 - rask og romslig Pilot House Sailing Yacht. Den første i serien av båter med brattere baug, lengre vannlinje og mer fart under seil. Modellen ble lansert i år 2002 og har blitt meget populær. Dette skyldes kombinasjonen av høy bokomfort og gode seilegenskaper. Båten seiler raskere enn mange andre båter i samme størrelse tross at den veier 9 ton. Dette på grunn av solid Nauticat-konstruksjon. Lys-tallet er 1.20.

Nauticat 38 - motorseiler som Grand Old Lady, men med plass for flere ombord. Det vertikale akterspeilet sammen med opphevet akterdekk gir ekstra god plass for en rederlugar med innredning etter eget ønske. Plassen foran styrehuset kan deles mellom soveplasser, dinette, bad og byssa innen de rammene skroget og de viktigste skoddene setter. To doble lugarer og dinette som kan gjøres om til en dobbelkøye er en populær løsning.

Nauticat 385 - havseiler med dyp cockpit. Søstermodellen til Nauticat 37, med større cockpit og uten opphevet akterdekk. Nauticat 385 tilbyr fin romfølelse ute i cockpit og båten kan innredes med to eller tre lugarer. Det er mulig å velge mellom gjestelugar og dinette midtskips eller et romslig bad med separat dusjrom. Undervannskroget er identisk med søstermodellen og med samme seilføring vil derfor også seilegenskapene være tilnærmet identiske.

Nauticat 42 - den idéelle langturbåt. Skrogformen og størrelsen på Nauticat 42 gjør at den skjærer sjøen på en myk og behagelig måte. Samtidlig er båten passe stor for at den trives på alle hav og passe liten for at den kan seiles alene eller av et mannskap på to. I motorrommet finnes det tilstrekkelig med plass for en generator, utstyr for air-condition og for eksempel et dykkekompressor. Innredningsalternativene varierer fra luksus-tilværelse for to par til egne køyeplasser for 9 personer. Plassering av vaskemaskin, fryser og oppvaskmaskin vil heller ikke være vanskelig.

null

På bildet Nauticat 321 på utstilling i Helsinki

Nauticat 441 - fornyet utgave av vår største motorseiler. I januar 2009 startet leveransene av Nauticat 441. Allerede de første bestilte båtene viser den store fleksibiliteten skrogformen tilbyr. En av båtene har stor dinette med sitteplass til 9 personer mellom styrehus og byssa, mens en annen har større salong i styrehuset, stort kartbord, lang byssa og gjestelugar med køyeseng midtskips. Den tredje varianten har stor U-byssa og mindre dinette foran styrehuset og dobbelkøye i forpiggen. Nesten uten unntak foretrekker kundene en akterlugar med stor køye og separate bad og wc, men badstue og badekar er heller ikke uvanlig tilleggsutstyr. Nauticat 441 er en romslig bobåt med plass for både vaskemaskin, oppvaskmaskin, fryser og mikrobølgeovn. I tillegg har båten kraftig motor og rikelig med seilareal. Lys-tallet er 1.21.

Nauticat 515 og Nauticat 525 - verftets flaggskip. Nauticat 515 og 525 er elegante, klassiske og romslige havseilere med nesten grenseløse muligheter for individuelle tilpassinger. Disse båtene vil bringe deg trygt og raskt frem hvor som helst under alle forhold.

Nauticat 515 kan leveres enten med sentercockpit eller med åpen, Middelhavs-stil cockpit. Nauticat 525 har opphevet akterdekk og Middelhavs-cockpit som standard.

Den luksuriøse innredningen vil vise, fra første øyeblikk det som har gjort Nauticat-kvaliteten kjent over hele verden. Dette inntrykket blir stadig sterkere etter hvert når du blir bedre kjent med alle detaljene i din nye Nauticat.